Wojciech
Harapkiewicz
Chef
Kacper
Sawoń
Sous-chef
Chef
Wojciech Harapkiewicz doświadczenie zdobywał we Francji, Włoszech, w Szwajcarii i Niemczech. Przez ponad siedem lat pracował w Hotelu Królewskim w Gdańsku.
Według jego kulinarnej filozofii każde danie powinno mieć motyw przewodni i dopasowane do niego wątki poboczne.
Jego pasją są owoce morza, dlatego w ofercie Borecznej zawsze mamy świeże homary, ostrygi, kalmary, krewetki czy małże.
KACPER SAWOŃ
Sous-chef
Młody kucharz pochodzący z okolic żeglarskiej stolicy Mazur- Giżycka. Jego główną specjalizacją jest kuchnia polska w nowoczesnym wydaniu oraz mocne trunki tworzone z dobrodziejstw natury- sezonowych owoców, ziół, młodych pędów. Mięsa, które pachną wędzarnią przypominają mu dom dziadków, ryby pachnące łajbą pamięcią przywodzą tereny skąd pochodzi. Nowoczesna kuchnia mazurska to jego największa pasja. W swoich daniach zawsze umieszcza akcenty z rodzinnych stron. Ciężkiej pracy oraz spokoju ducha nauczył się w mazurskiej tawernie, która pozwoliła mu tworzyć własne interpretacje tradycyjnych dań polskich.
Kuchnia
Restauracja w naszym obiekcie to kuchnia na światowym poziomie - tworzą ją przede wszystkim osoby z wieloletnim doświadczeniem, dla których gotowanie to coś więcej niż czynność. To pasja, której każdego dnia oddają się z wielkim poświęceniem.
Wyjątkowe dania w nieoczywistej odsłonie, które bazują na najwyższej jakości produktach to zdecydowanie nasz mocny punkt. Nie lubimy zamykać się w jasno określonych ramach i zawsze chętnie otwieramy się na wyzwania kulinarne naszych gości.
Godziny pracy restauracji:
Poniedziałek - zamknięte
Wtorek - zamknięte
Środa: od 14:00 do: 21:00 ( kuchnia przyjmuje zamówienia do godziny 19:00 )
Czwartek: od 14:00 do: 21:00 ( kuchnia przyjmuje zamówienia do godziny 19:00 )
Piątek: od 14:00 do: 21:00 ( kuchnia przyjmuje zamówienia do godziny 19:00 )
Sobota: od 12:00 do: 22:00 ( kuchnia przyjmuje zamówienia do godziny 22:00 )
Niedziela: od 12:00 do: 21:00 ( kuchnia przyjmuje zamówienia do godziny 19:00 )
DANE DO WPŁATY
MEBLE – DESING – PRODUKCJA Lupus73 Piotr Mochniej ul. Wiejska 36 58-321 Michałkowa NIP: 886-002-16-55
Restauracja BORECZNA Ul. Wiejska 58 ING Bank Śląski S.A. 36 1050 1908 1000 0097 1284 2591